Filmfragmenten gebruiken en mijn diensten met film

Leren van films
Filmfragmenten en het kijken van een hele film versnelt het krijgen van inzicht, vergroot de emotionele verbinding en laat concrete gedragsvoorbeelden zien. En dat is precies wat nodig is om mensen in beweging te brengen en het leren te versnellen!

Inspirerende filmlezingen
Voor directies en voor leiders, voor trainers en voor coaches, voor teams en afdelingen, voor organisaties en voor zzp’ers. De lezingen maak ik op maat en gaan bijvoorbeeld over de ‘reis van de held’, over mentoren op je pad, over feedback geven en over leiderschap in diverse vormen.

Individuele (executive) coaching
Regelmatig geef ik een film of filmfragment mee als huiswerk. Bijvoorbeeld de film A thousand times goodnight.  Met de vraag: hoe vind jij jouw passie voor het werk. Of vindt de passie jou? Of de vraag: hoe zit het bij jou als het gaat om zorg voor thuis en energie voor het werk? Of ik toon een fragment tijdens de coachsessie. 
En natuurlijk, afhankelijk van de vraag van de coachee komt past er een ander fragment of film.

VJ bij heidagen
Ik luister naar wat er speelt in de zaal en doe interventies met filmfragment-en. De fragmenten illustreren waar het over gaat, verluchtigen en verdiepen tegelijk!

Trainingen
Het gaat dan om leiderschapsontwikkeling, versterken van adviesvaardigheden, vergroten van de zichtbaarheid ed. Door met film te werken en de ‘reis van de held’ te gebruiken verdiept het traject zich en wordt het leuker! Ik werk met open inschrijving (2,5 daagse) en op maat.

Voorbeelden trainingen

2,5 daagse Leren met Film
Open inschrijving. Hierbij gaat het om met hernieuwde focus en energie de komende loopbaanjaren vorm te geven. Verhalen van de deelnemers worden verdiept met de verhalen uit de film. De ‘reis van de held’ wordt hierbij als kapstok gebruikt. Dit is een model dat bestaat uit twaalf fasen die het universele, eeuwenoude verhaal van de menselijke ontwikkeling omvat. De energie spat van deze bijeenkomst af. Plannen worden gemaakt en beelden worden ‘meegenomen’ als ankers voor de volgende stappen in het leven.

Leiderschapsprogramma
Aan de hand van zes leiderschaps-paradoxen afgeleid van de reis van de held wordt het eigen leiderschap onderzocht. Praktisch en diepgaand.

Sturen zonder strepen
Op maat. Het gaat hierbij om het eigenwijs zijn in je vak en luisterend zijn naar de ‘klant’. In deze leergang gebruik ik vaak filmbeelden om diversiteit van sturen te laten zien. Zodat deelnemers hun eigen sturingsgedrag kunnen onderzoeken en versterken.

Teamontwikkeling
Op maat. Onlangs heb ik een jong team begeleid aan de hand van de ‘Reis van de held’ en filmfragmenten . De filmfragmenten zijn geselecteerd uit films waarin teamontwikkeling zichtbaar was. Via deze aanpak legden de deelnemers een relatie tussen individuele ambities en teamwensen. En maakte zij afspraken zodat zij als team groeide.


Colofon
Concept, ontwerp en projectbegeleiding
IDlab
Website en techniek
VDS Graphics - vdsgraphics.com