Jíj bent beter dan je denkt!

Visie en missie in het kort
Mensen zijn zo vaak beter dan ze denken. En mensen zijn altijd zo veel meer dan ze denken en ook meer dan hun gedrag. En het is mijn wens en ambitie dat te laten zien en te laten voelen. Voor mezelf, voor anderen en met humor. Ik zie veel en benoem dat. En doe dat in organisaties, in teams en één op één. Vrijwel altijd gebruik ik filmfragmenten. Dat verdiept het leren en maakt het leuker! Het gaat mij om diepgang verbinden aan concrete resultaten. Vol leven. Onbewuste processen zichtbaar maken zodat die expliciet ingezet kunnen worden. Of expliciet niet. Zodat vrijheid groeit en leiderschap ontstaat. Waar je ook bent of werkt.

Het gaat om de verhalen…
Heel veel verhalen in films zijn gebaseerd op het werk van Joseph Campbell, een hoogleraar in de mythologie en een schrijver. En dat is niet voor niets. De verhaallijn die Campbell schetst in zijn boek ‘hero’s journey’ is zeer doorwrocht en gebaseerd op jaren lang onderzoek naar de rode draden in de archetypische verhalen van de mens. Denk dan aan de grote religieuze verhalen, de sprookjes, mythe en sagen etc.

Reis van de held in training en coaching
Niet alleen in de filmwereld wordt de reis van de held gebruikt, ook velen anderen gebruiken de reis in hun werk. Zo is bijvoorbeeld bij velen het baanbrekende werk van Manfred van Doorn (leiderschapstrainer, doublehealix.com) bekend dat voortbouwt op het werk van Joseph Campbell. Hij combinert de reis van de helkd en film in zijn werk. Ik ken Manfred al meer dan 15 jaar en ben ook bij hem in de leer gegaan. En nu,  ruim 10 jaar gebruik ik met succes flimfragmenten en ook de reis van de held in mij werk.

Leren van films
Filmfragmenten en het kijken van een hele film versnelt het krijgen van inzicht, vergroot de emotionele verbinding en laat concrete gedragsvoorbeelden zien. En dat is precies wat nodig is om mensen in beweging te brengen en het leren te versnellen!