Wie is Robbert?

Vader en partner, gymleraar en psycholoog en, juist hier van belang: (organisatie, team)coach, trainer, creatief denker en liefhebber van film!

Ik werkte ruim 10 jaar voor de top van de rijksoverheid aan leiderschapsontwikkeling. Sinds 2012 is werk in een klein team dat een groot netwerk van coaches binnen de overheid voorziet van kennis, ervaring en opleiding. Daarnaast heb ik sinds 2013 mijn eigen bedrijf (jebentbeterdanjedenkt.nl).

Ik ben senior coach, trainer,  programmamanager. Ik coach en train coaches, managers, managementteams en ontwikkelt leerprogramma’s voor die groepen. En ik geef filmlezingen over diverse onderwerpen zoals leiderschap, en de reis van de held.

Kern van mijn coaching en training: nieuwe verhalen maken
In al mijn coachtrajecten doe ik eigenlijk hetzelfde. En tegelijk is dat steeds weer anders omdat degene die tegenover mij zit anders is. Of dat nu een individu, een team of een hele organisatie is. Ze komen met een verhaal en een vraag die ze samen met mij willen onderzoeken. Dat verhaal kan van alles zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de slechte relatie die ze ervaren met hun medewerkers, of misschien maar met één van hen. Dat kan gaan over de ingezette verandering die te traag gaat. Of over het steeds maar weer als tweede eindigen bij sollicitaties. Zoals gezegd, het kan van alles zijn. Dus elk traject heeft een eigen verhaal. En mijn rol als coach/begeleider is samen het hen te zoeken naar een nieuw verhaal dat beter past en dat meer handelingsperspectief geeft dan het verhaal waarmee ze kwamen. Samen een nieuw verhaal maken. Daar gaat het om. En de kern van dat nieuwe verhaal, zo leert mijn ervaring, begint om met andere ogen te kijken naar het verhaal waarmee ze kwamen. Het oude verhaal wordt net even anders beleefd en dat vormt de basis voor het nieuwe verhaal. Het verhaal dat beter past en dat er voor zorgt dat er weer nieuwe kansen worden gezien en weer handelingsperspectief wordt ervaren.

Waar gaat het mij nog meer om
Mijn kinderen en vriendin zijn dan het belangrijkste. Ik heb een geweldige zoon van negentien, inmiddels op kamers, Luca en een geweldige dochter van zestien, Mila. En een lieve vriendin (Marjatta Fehres) die haar geld als professioneel muzikant (harpiste) verdient. We wonen met zijn vieren in Den Haag op tien minuten fietsen van het strand en tien minuten fietsen van het centrum. het is en woon-werk huis. Mooier kan niet.  Ik laat me graag inspireren door boeken en films. En natuurlijk door mooie diepgaande gesprekken, bijvoorbeeld met jou.

Agenda 2019

Agenda 2019

Meer informatie: robbert@jebentbeterdanjedenkt.nl


1-daagse workshop WERKEN MET FILMFRAGMENTEN | 24 september 2019 Amsterdam

TIJD: 09.30 – 16.30 uur
LOCATIE: Johan Huijsenstraat 3-15 Amsterdam
KOSTEN: vanaf € 249 ( 0% btw) .

Meer informatie: robbert@jebentbeterdanjedenkt.nl
Colofon
Concept, ontwerp en projectbegeleiding
IDlab
Website en techniek
VDS Graphics – vdsgraphics.com